FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carine i granične policije Hrvatske, BiH i Srbije nastavit će jačati suradnju

Autor: rmav
SARAJEVO, 6. veljače 2013.(Hina) - Ravnatelj carinske uprave Hrvatske Zlatko Grabar i načelnik Uprave za granice pri Ministarstvu unutarnjih poslova Hrvatske Zlatko Sokolar najavili su u srijedu u Banjoj Luci kako će Hrvatska i nakon ulaska u Europsku uniju nastaviti suradnju s carinskim i policijskim službama regije u cilju osiguranja granica i što učinkovitijeg nadzora prometa putnika i roba.

"Kao buduća članica Europske unije Hrvatska stoji na dispoziciji svojim susjedima za sve ono što smo do sada prošli i što nas očekuje u EU", izjavio je Grabar novinarima tijekom sudjelovanja na konferencije ravnatelja carina i graničnih policija Hrvatske, BiH i Srbije.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom posebnog programa vlade SAD za kontrolu izvoza i sigurnosti granica (EXBS).

Zlatko Sokolar ocijenio je ovom prigodom kako su tri države regije i do sada na ovom planu imale dobru suradnju.

Dodao je kako se poduzimaju dodatne mjere da se suradnja nastavi u novom okolnostima koje podrazumijeva ulazak Hrvatske u EU.

Načelnik uprave Granične policije Srbije Nenad Banović također je istaknuo nužnost bliske suradnje na planu nadzora granica konstatirajući kako je to od ključnog značenja za sprječavanje krijumčarenja i ilegalnih migracija, a ravnatelj Granične policije BiH Vinko Dumačić pozvao je na nastavak praktičnog djelovanja na terenu poput zajedničkih ophodnji.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙