FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za srijedu 6. veljače

Autor: jnah
ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu 6. veljače

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Nacrt konačnog prijedloga zakona o pravu na pristup informacijama (EU), Nacrt konačnog prijedloga zakona o sudovima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom sudbenom vijeću, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetski modificiranim organizmima (EU), Nacrt prijedloga strategije razvoja turizma Hrvatske do 2020., Prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima služenosti poslova u državnoj službi. Na dnevnom redu zatvorenog dijela Vladine sjednice je 3. izvješće o provedbi Revidiranog akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji (ograničeno), Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Glavnom državnom odvjetniku RH za zastupanje Republike Hrvatske. (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja daljom raspravom o prijedlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je u prvom čitanju. Iako su o njemu zastupnici jučer raspravljali više od 11 sati, lista govornika nije bila iscrpljena pa se rasprava o toj temi nastavlja. O poljoprivrednom će zemljištu pojedinačno raspravljati još petero zastupnika. Predloženim zakonom Vlada namjerava zabraniti prodaju poljoprivrednog zemljišta te stati na kraj neadekvatnom korištenju zemljišta i nedisciplini u njegovoj prenamjeni. Prihvati li Sabor predloženi zakon, u Hrvatskoj će se ubuduće moći prodavati isključivo privatno zemljište, no ni to zemljište u idućih sedam godina neće moći kupovati stranci, budući da je takav moratorij ispregovaran s Europskom unijom (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Tematska sjednica saborskog Odbora za ljudska prava s temom: "Rasprava o kurikulumu zdravstvenog odgoja s gledišta ljudskih prava" (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića).

ZAGREB - Saborski Odbor za Ustav i poslovnik raspraviti će Prijedlog kandidata za izbor Pučkog pravobranitelja te Prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka, nazavisnih zastupnika i zastupnika nacionalnih manjina (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića).

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organizira 5. Novinarsku srijedu – Tribina "Najprije novinar, a onda glasnogovornik, savjetnik, saborski zastupnik, veleposlanik, premijer, književnik, ulični glazbenik, slastičar". Na tribini će mnogi bivši i sadašnji novinari raspravljati na teme 'Zašto se, osobito u posljednje vrijeme, sve više bježi iz novinarstva? Šteti li to ili koristi novinarstvu i koliko? Tko ostaje u novinarskim redakcijama? Zašto je novinarima privlačno - glasnogovorništvo? Zašto je novinarima primamljiva politika? Zašto političari za glasnogovornike vole izabirati baš novinare'. Najavljeno je sudjelovanje Igora Mirkovića, Gorana Rotima, Sergeja Abramova, Zinke Bardić, Danice Juričić Spasović, Jadranke Kosor, Tomislava Jakića i dr. (19 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal ADRIA organiziraju konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti nove stipendistice nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" za 2013. godinu na kojoj će govoriti, Borislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture akademik Vladimir Marković, predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO -a, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Izbornog povjerenstva Brigitte Streller, generalna direktorica L'Oreala ADRIA te odabrane stipendistice za 2013. godinu (11 sati u Ministarstvu kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u Gradskoj ljekarni na Trgu bana Jelačića, na kojoj će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstaviti projekt i način rada automatskog vanjskog defibrilatora te njegovo umrežavanje sa Zavodom za hitnu medicinu Zagreb (10 sati, Gradska ljekarna, Trg bana Jelačića 3). Riječ je o projektu "Prevencija iznenadne srčane smrti primjenom automatskih vanjskih defibrilatora(AED) na području grada Zagreba“. Projektu se pridružila i Zaklada „Hrvatska kuća srca“, a njime je predviđeno postavljanje automatskih vanjskih defibrilatora (AED) na javna mjesta u gradu Zagrebu, njih ukupno 50 . U prvoj fazi predviđeno je postavljanje defibrilatora na devet najfrekventnijih mjesta u Zagrebu i educiranje 70 osoba za primjenu defibrilatora.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Čurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xaš ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙