FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 22. siječnja

Autor: ikut
ZAGREB, 22. siječnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 22.siječnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZADAR - U Zadru će se obilježiti 20. obljetnica Vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93.", a na obilježavanju će sudjelovati i predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Trojica predsjednika će (u 10,30 sati) položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju Zadar, a zatim će (11 sati) položiti lovorov vijenac pred spomen obilježje 3. bojne 4. Gardijske brigade "Imotski sokolovi" (Ulica Ante Starčevića). Nakon polaganja vijenaca održat će se svečana akademija u zadarskome Hrvatskom narodnom kazalištu (11,30 sati, Široka ulica 8), gdje je predviđeno obraćanje predsjednika Ive Josipovića, Josipa Leke i Zorana Milanovića.

ZAGREB - Sjednica Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora (13 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" održat će konferenciju za novinare u povodu "Odluke Vlade Republike Hrvatske da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara Republike Hrvatske". Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Komisije biskup Vlado Košić, tajnik Komisije dr. Gordan Črpić i član Komisije Neven Šimac. (12 sati, sjedište Hrvatske biskupske konferencije. Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - Ispitivanjem troje novih svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i bivšim dužnosnicima te stranke. Na klupi za svjedoke trebali bi se naći odvjetnik Pero Lozica, glavni urednik i direktor Hrvatskog lista Ivica Marijačić te poduzetnik Marijan Primorac (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U nastavku suđenja za ratni zločin u Gruborima, selu kraj Knina u kojemu je nakon "Oluje" 1995. ubijeno šestero srpskih civila, na zagrebačkom Županijskom sudu trebao bi svjedočiti ratni zamjenik zapovjednika specijalne policije Željko Sačić koji je u odvojenom postupku osumnjičen da nije ništa učinio kako bi spriječio taj zločin i kaznio počinitelje. Za zločin u Gruborima optuženi su zapovjednici dviju od četiri grupa pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko Frano Drljo i Božo Krajina, dok istraga protiv Sačića još nije završena (12 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Sindikat hrvatskih željezničara održat će prosvjed zbog neisplate plaća i teškog stanja u PRO-REG-u, tvrtki kćeri HŽ Infrastrukture. Sindikat traži isplatu triju zaostalih plaća, restrukturiranje tvrtke i preuzimanje dijela zaposlenih u HŽ Infrastrukturu i Pružne građevine, financiranje nastavka restrukturiranja društava u vlasništvu HŽ Carga te isplatu poticajnih otpremnina. Okupljanje prosvjednika bit će na Glavnom kolodvoru u 10,30 sati nakon čega će se prosvjedna kolona uputiti Mihanovićevom ulicom, ispred Direkcije HŽ-a, prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju, gdje će se održati prosvjedni skup.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne:Uroš Andrić

Poslijepodne:Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙