FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: u fokusu politički rizici u eurozoni

Autor: scvi
NEW YORK, 4. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom minusu jer u eurozoni jača politička nesigurnost, a nove smjernice investitori čekaju i od objava financijskih izvješća kompanija te podatka o narudžbama trajnih dobara.

Terminski Dow Jones oko 13,00 bio je na gubitku 27 bodova, S&P 500 2,5 boda, a Nasdaq 2,75 bodova.

U fokusu investitora danas su Španjolska i Italija. Prinosi po španjolskim državnim obveznicama umjereno su porasli dok tamošnji premijer Mariano Rajoy pokušava umanjiti korupcijski skandal, zanijekavši tijekom vikenda optužbe da su on i članovi njegove stranke tajno primali novac.

Također, investitori prate i zbivanja u Italiji, gdje se kasnije ovoga mjeseca očekuju izbori. Jačaju zabrinutosti da bi nova vlada mogla ublažiti ekonomske mjere koje je provela tehnokratska vlada premijera Marija Montija.

„Vijesti koje smo dobili preko vikenda poslužile su kao podsjetnik na političke rizike na europskom horizontu“, kaže Jim Reid, strateg pri Deutsche banci.

Od makroekonomskih objava, danas će biti objavljen podatak o narudžbama američkim tvornicama u prosincu. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da su narudžbe stagnirale.

Očekuje se i objava niza financijskih izvješća američkih kompanija, među kojima Yum!Brandsa i Anadarko Petroleuma.

Politički rizici u Španjolskoj i Italiji i na europskim burzama danas su spustili najvažnije burzovne indekse, tako da je trenutno londonski Ftse indeks u minusu 0,66 posto, frankfurtski DAX 0,58 posto, a pariški CAC 0,85 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙