FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi stagniraju uoči novih poslovnih izvješća

Autor: scvi
NEW YORK, 23. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju, jer investitori oklijevaju s rizičnim potezima nakon što su jučer najvažniji indeksi ojačali peti dan zaredom, dosegnuvši najviše razine u proteklih pet godina.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati je stagnirao, dok je S&P 500 bio u minusu 1,8 bodova, a Nasdaq u plusu 3,5 boda.

Investitori su na oprezu dok čekaju nova financijska izvješća kompanija za zadnje lanjsko tromjesečje. Danas se očekuje objava McDonaldsa i United Technologiesa, a nakon zatvaranja Wall Streeta i tehnološkog lidera Applea.

U većem fokusu investitora naći će se tehnološke dionice, nakon što su IBM i Google jučer izvijestili o snažnim poslovnim rezultatima za zadnje lanjsko tromjesečje.

Dionica Googlea u elektroničkom je predtrgovanju ojačala 5,1 posto, na 738 dolara, a IBM-a 3,9 posto, na 203,8 dolara.

Po najnovijim podacima Thompson Reutersa, od 74 kompanije s dionicama sadržanim u S&P 500 indeksu koje su dosad izvijestile o poslovnim rezultatima, njih 62,2 posto premašilo je očekivanja analitičara.

Investitori su na oprezu i pred današnje glasovanje u američkom Kongresu o prijedlogu kojim bi se privremeno, na četiri mjeseca, produljila primjena zakona o limitu zaduživanja SAD-a.

Na europskim burzama najvažniji indeksi nadoknadili su jutrošnje gubitke i sada su većinom u plusu. Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,14 posto, a frankfurtski DAX 0,22 posto, dok je pariški CAC u minusu 0,40 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙