FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori s optimizmom iščekuju izvješće o zaposlenosti

Autor: scvi
NEW YORK, 1. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, dok investitori s optimizmom iščekuju objavu ključnog izvješća o stanju na američkom tržištu rada u siječnju.

Terminski Dow Jones oko 13,00 bio je na dobitku 56 bodova, S&P 500 4 boda, a Nasdaq 7,75 bodova.

Investitori nestrpljivo iščekuju objavu izvješća o zaposlenosti u SAD-u u siječnju. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je u proteklome mjesecu otvoreno 160.000 radnih mjesta, što je 5.000 više nego u prosincu. Stopa nezaposlenosti, pak, procjenjuje se da je ostala na 7,8 posto, treći mjesec zaredom.

„Sve oči uprte su danas u brojke o zaposlenosti“, kaže Rebecca O’Keeffe, iz investicijskog društva Interactive Investor.

Od ostalih makroekonomskih pokazatelja, bit će objavljen konačni PMI indeks industrijske aktivnosti u SAD-u u siječnju, indeks potrošačkog povjerenja u siječnju, te podaci o građevinskoj potrošnji u prosincu.

Očekuje se i objava poslovnih rezultata naftnih divova Exxona i Chevrona za zadnje lanjsko tromjesečje.

I na europskim burzama danas prevladava pozitivno raspoloženje, tako da je trenutno londonski Ftse indeks u plusu 0,42 posto, frankfurtski DAX 0,27 posto, a pariški CAC 0,93 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙