FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: poslovni rezultati Applea razočarali investitore

Autor: scvi
NEW YORK, 24. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ukazuju na mogući pad cijena dionica na Wall Streetu, ponajviše pod utjecajem razočaranja investitora poslovnim rezultatima tehnološkog lidera Applea.

Terminski Dow Jones oko 12,30 sati je stagnirao, dok je S&P 500 bio u minusu 0,22 posto, a Nasdaq 1,3 posto.

Dionica Applea bit će danas u pojačanom fokusu investitora, jer je najveća svjetska tehnološka kompanija jučer nakon završetka trgovanja na Wall Streetu izvijestila o prodaji u zadnjem lanjskom tromjesečju ispod očekivanja analitičara.

Cijena te dionice na burzi u Frankfurtu potonula je jutros 8 posto. Tijekom noći u elektroničkom trgovanju na Wall Streetu spustila se čak 10 posto, na 463 dolara, izbrisavši neki 50 milijardi dolara tržišne vrijednosti Applea.

Sezona objava financijskih izvješća američkih kompanija u punome je jeku. Danas se, među ostalima, očekuju financijska izvješća Bristol-Myers Squibba, Microsofta i Lockheed Martina.

Od makroekonomskih pokazatelja, bit će objavljen podatak o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u, zatim indeks industrijske aktivnosti u siječnju i vodeći ekonomski indikatori za prosinac.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas stagniraju, jer su pozitivne vijesti u vezi kineske industrijske proizvodnje zasjenjene lošijim od očekivanja rezultatima poslovanja Applea.

Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,32 posto, a pariški CAV 0,23 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,10 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙