FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS protiv predloženog zakona o poljoprivrednom zemljištu

Autor: gvla
ZAGREB, 19. siječnja 2013. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka uputila je oštre kritike Vladi zbog prijedloga zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu jer bi se takvim zakonom, ističe, izbacila seoska gospodarstva iz utrke za zakup državnog zemljišta i zadao završni udarac hrvatskom selu.

"Nakon što je odbacila selo kao interesno gospodarsko područje - u zadnja dva proračuna smanjila sredstva za poljoprivredu i selo za oko 1,5 milijardi kuna, ostavila na cjedilu proizvođače mlijeka i napravila nered u isplatama poticaja, novim prijedlogom zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu Vlada totalno izbacuje seoska gospodarstva iz utrke za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i zadaje završni smrtni udarac za mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva", upozorava HSS u svojem priopćenju.

Predloženi zakon sliči na one privatizacijske iz devedesetih kad su se "privatizirale" tvornice za jednu kunu, na temelju "dobrih" programa - omogućit će državnoj vlasti potpunu manipulaciju poljoprivrednim zemljištem: dijelit će zemlju kome hoće, kako i kad hoće, praktično bez ikakve kontrole, smatra HSS.

HSS se takvim zakonskim odredbama protivi, te poziva sve predstavnike seljačkih udruga, i sve one koji žele da hrvatska zemlja bude hrvatska, da se svim snagama usprotive daljnjem uništavanju sela i proizvodnje hrane na hrvatskom selu, ističe se nadalje u priopćenju.

Vlada je Prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu upulila u saborsku proceduru prije dva dana.

(Hina) pp/xgvla yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙