FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 18. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Za sva vozila zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, dionica Jadranske magistrale D8 od Senja do Svete Marije Magdalene, državne ceste D218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i D206 Krapina- Petrovsko-Pregrada (povremeni nanosi snijega). Vozi se otežano zbog snijega u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uz mjestimice olujni vjetar u priobalju, Lici i Gorskom kotaru. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju, Istri i Dalmaciji te obrnuto. Vozače ostalih teretnih vozila molimo da poštuju upute prometne policije, koja ih može u određenom trenutku isključiti iz prometa. S obzirom da su puna odmorišta na autocesti A1 savjetujemo vozačima teretnih vozila da ne kreću prema Dalmaciji i Rijeci (vozila se isključuju i prije čvora Lučko). Zimski uvjeti od jutros su i na državnim cestama u Varaždinskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Na Krčkom mostu, zabrana je prometa za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Zbog proglašenih zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Trakošćana te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom Primorju, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3 i državnu D1 na dionici Karlovac-Gračac-Knin. Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet teretnim vozilima na graničnim prijelazima: Jurovski Brod, Brod na Kupi, Ličko Petrovo Selo, Dubrava Križovljanska. Na graničnom prijelazu Macelj na izlasku iz zemlje zbog gustog prometa teretnih vozila, prometna policija ih povremeno isključuje kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, prekinute su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Valbiska-Lopar, katamaranske Novalja-Rijeka i Lošinj-Rijeka te brodska Unije-Susak-Lošinj.

ZAGREB - Pretežno oblačno. U kopnenom području padat će uglavnom snijeg, na Jadranu mjestimice kiša, ali ponegdje na sjevernom dijelu moguć je i snijeg nošen burom. Navečer i u noći sa zapada se očekuje djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura prema kraju dana u slabljenju. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između -3 i 2, na Jadranu od 5 do 11 Celzijevih stupnjeva, a navečer uz razvedravanje osjetno hladnije.

(Hina) xpp/xnkot ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙