FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ Infrastruktura: prezentacija projekata Hrvatski Leskovac-Karlovac i Goljak-Skradnik

Autor: dsta
ZAGREB, 31. siječnja 2013. (Hina) - HŽ Infrastruktura predstavila je danas dva projekata koji se financiraju iz fondova EU - pripreme projekata i druge projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju pruge/drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac - Karlovac i za izgradnju nove dvokolosiječne pruge na dionici Goljak - Skradnik.

Ukupna vrijednost radova na projektiranju tih dviju dionica pruga je oko 15 milijuna eura, a financiraju se s 85 posto bespovratnih sredstava fondova EU.

Nakon završene izrade oba projekta početak radova predviđen je u 2016. godini, a vrijednost radova na dionicama novih pruga od Hrvatskog Leskovca do Karlovca i od Goljaka do Skradnika je oko milijardu eura.

Prezentacija je organizirana s ciljem informiranja čelnika lokalnih samouprava o tim projektima pa su sastanku bili nazočni gradonačelnici i načelnici gradova i općina te župani županija kroz koje prolaze dionice pruga koje se projektiraju, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

O osnovnim karakteristikama pružnih dionica koje se projektiraju, a koje su jedna od četiri cjeline projekata koji se planiraju na b ogranku V. paneuropskog koridora od Rijeke do državne granice s Mađarskom, govorio je član Uprave HŽ Infrastrukture Marko Car i predstavnici projektantskih kuća Italferr, URS i Granova.

Projektanti su predstavili trenutnu fazu u kojoj se nalaze projekti, a to je usklađivanje stanja u županijskim i općinskim prostornim planovima sa zadanom trasom pruge. Situacija po općinama je različita pa će se i rješavati sa svakom lokalnom sredinom pojedinačno. Dogovorena je intenzivna suradnja investitora - HŽ Infrastrukture i projektanata s lokalnom samoupravom na donošenju eventualnih izmjena prostornih planova županija, gradova i općina, uvažavajući realne prijedloge u skladu s građevinskom i prometnom strukom.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙