FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 22. siječnja

Autor: dduk
ZAGREB, 21. siječnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. siječnja.

ZAGREB - O programima društveno poticane stanogradnje (POS i POS plus) na konferenciji za novinare govorit će ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i direktor Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Željko Uhlir (12,00 sati, sjedište Ministarstva, Ulica Republike Austrije 20).

ZAGREB - Vijeće za praćenje stanja u poljoprivredno-prerađivačkom sektoru prehrambene industrije na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede razmatrat će uvjete izvoza poljoprivrednih, prehrambenih i ribarskih proizvoda u zemlje CEFTA-e nakon hrvatskog pristupanja Europskoj uniji, mogućnosti osiguranja najpovoljnijih izvora financiranja i promjene zakonske regulative od posebnog značaja za taj sektor. Sastanak, koji počinje u 14,00 sati, zatvoren je za medije, a po njegovom završetku, oko 16,00 sati, najavljena je izjava za medije ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. (Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Privredna banka Zagreb održat će PBZ Business Club na kojem će biti riječi o makroekonomskim pokazateljima i prognozama za Hrvatsku i svijet, novostima u PBZ-ovim programima financiranja, kreditnim jamstvima HAMAG-a i internetskom poslovanju (9,30 sati, kongresni centar Forum Zagreb, Radnička cesta 50).

ZAGREB - Trendovi u telekomunikacijama i medijima tema su konferencije poslovnog tjednika Lider i konzultantske tvrtke Pricewaterhouse Coopers. Na konferenciji će biti predstavljeni ključni trendovi u sektoru tehnologije, medija i telekomunikacija (9,30 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Sindikat hrvatskih željezničara održat će prosvjed zbog neisplate plaća i teškog stanja u PRO-REG-u, tvrtki kćeri HŽ Infrastrukture. Sindikat traži isplatu triju zaostalih plaća, restrukturiranje tvrtke i preuzimanje dijela zaposlenih u HŽ Infrastrukturu i Pružne građevine, financiranje nastavka restrukturiranja društava u vlasništvu HŽ Carga te isplatu poticajnih otpremnina. Okupljanje prosvjednika bit će na Glavnom kolodvoru u 10,30 sati nakon čega će se prosvjedna kolona uputiti Mihanovićevom ulicom, ispred Direkcije HŽ-a, prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju, gdje će se održati prosvjedni skup.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙