FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 9. međunarodnom pčelarskom sajmu 20 posto više izlagača

Autor: tper
BJELOVAR/ZAGREB, 30. siječnja 2013. (Hina) - Na 9. međunarodnom pčelarskom sajmu, koji će se 2. i 3. veljače održati u Gudovcu kraj Bjelovara, sudjelovat će 120 izlagača ili 20 posto više nego prošle godine, izvijestili su iz Bjelovarskog sajma koji je uz Hrvatski pčelarski savez organizator te manifestacije.

Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj očekuje kako će sajam obići 10.000 posjetitelja.

Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS) Martin Kranjec kazao je kako je HPS u organizaciju ovogodišnjeg sajma ušao u znaku ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Pčelari su, ističe, spremni za ulazak u EU, sve svoje obaveze po pitanju zakonodavstva su riješili i uskladili s europskom regulativom.

Kranjec navodi i kako su što se tiče proizvoda, kvalitete pa tako i dizajna, zatim usklađenog zakonodavstva, u potpunosti spremni pridružiti se pčelarima u EU i tržištu ponuditi ono što imaju. Nisu to neke velike količine, ali imamo bogat sortiment i visoku kvalitetu, kazao je.

Zadnjih godina bilježi se porast broja pčelara pa ih je tako sada 9.000 s 500.000 košnica, što je veliki skok u odnosu na prijašnje godine.

Na ovogodišnjem sajmu uz hrvatske nastupaju izlagači iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Francuske i Austrije.

Uz već poznate tri sajamske cjeline, izložbenu, prodajnu i edukativnu, vrlo dobro je prihvaćena od strane pčelara nova sajamska cjelina - inovacije u pčelarstvu u okviru koje će se na posebnom prostoru predstaviti novi proizvodi, oprema i tehnologija u pčelarstvu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙