FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski parketari na 'Domotexu 2013'

Autor: tper
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Osam hrvatskih proizvođača parketa i tvrtki predstavilo se na Međunarodnom sajmu podnih obloga "Domotex 2013" koji se održao od 12. do 15. siječnja u njemačkom gradu Hannoveru, izvjestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja je organizator nastupa hrvatskih tvrtki na tom sajmu.

Na površini od 425 četvornih metara svoje proizvode predstavili su Pan parket, Parketi Požgaj, Spačva, Mopar, Drvoproizvod, PPS Galeković, Exportdrvo i po prvi put DIN Novoselec.

Ovo je već godinama najvažniji sajam za hrvatske proizvođače parketa, a naročito sada u godini ulaska u EU, kazao je tajnik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK Igor Barbarić.

Koliko je za naše tvrtke važan nastup i brandiranje svojih proizvoda na ovom najvećem i najmodernijem sajmu parketa u Europi najbolji su pokazatelji tvrtke Pan Parket, Požgaj i Mopar koji su zahvaljujući proizvodnji visokokvalitetnog dvoslojnog i troslojnog parketa, koji je trenutno najzastupljeniji na europskom tržištu, ali i kontinuiranim nastupima na ovome i sličnim sajmovima uspjeli izgradili prepoznatljivost i brand svojih tvrtki na tržištu EU, istaknuo je.

Koristeći modernu tehnologiju te hrast, najvrjedniju hrvatsku sirovinu, naši proizvođači parketa ne samo da su u korak s trendovima potražnje na stranim tržištima već su postigli i visoku konkurentnost, rekao je Barbarić.

Sajam Domotex pokazao se opet kao izvrsno mjesto za sklapanje poslova i otvaranje mogućnosti za plasman roba na europsko tržište.

Tržište parketa u Europi vrlo je važno za domaće parketare, a prognoze za 2013. predviđaju kako će Njemačka, Austrija i Švicarska i nadalje biti stabilna tržišta s manjim porastom.

Ne tako dobra prognoza s padom prodaje na tržištu parketa može se očekivati u Francuskoj (15 posto), Italiji (15 posto), Španjolskoj (20 posto) te Danskoj (5 posto).

Ne treba zanemariti ni nova tržišta poput Turske i Rusije, ali potrebno je biti u toku trendova troslojnih parketa gdje se otvaraju nova tržišta poput Indije i Kine, napominju hrvatski parketari.

Sajam podnih obloga "Domotex 2013" jedan je od najvećih i najznačajnijih svjetskih sajmova podnih obloga na kojem izlaže više od 1.350 izlagača iz 60 zemalja.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙