FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Jakovina na "Zelenom tjednu" u Berlinu

Autor: tper
ZAGREB, 18. siječnja 2013. (Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina boravit će u Berlinu od 18. do 20. siječnja, gdje će posjetiti 78. međunarodni sajam prehrane, poljoprivrede i vrtlarstva "Zeleni tjedan", izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Zeleni tjedan se održava od 1926. te predstavlja važno političko mjesto na kojem se, pored gospodarskih delegacija, okupljaju brojni ministri i visoki dužnosnici stranih zemalja, visoki predstavnici Europske unije te međunarodnih organizacija.

Središnji događaj je održavanje Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji će se održati u subotu, 19. siječnja, pod pokroviteljstvom njemačkog Saveznog ministarstva za zaštitu potrošača, prehranu i poljoprivredu, Senata grada Berlina i Berlinskog sajma.

Tema ovogodišnje panel diskusije su odgovorne investicije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji - ključni faktor za sigurnost prehrane i ruralni razvoj.

Kao nastavak panel rasprave organizira se peti po redu berlinski samit ministara poljoprivrede, gdje ministri na zatvorenom djelu donose završne zaključke kao završni dokument diskusiji.

Na samitu će biti prisutno oko 60 ministara iz cijelog svijeta, a riječ je o jednom od najvećih i najvažnijih skupova u području poljoprivrede na kojem ministri poljoprivrede iz cijeloga svijeta iznose stajališta svojih zemalja i donose zajedničke zaključke koji se na kraju samita potpisuju.

Ministar Jakovina će održati niz bilateralnih sastanaka s ministrima iz regije i svijeta, navode iz Ministarstva.

Berlinski sajam je, za zemlje srednje i istočne Europe, sve važniji marketinški instrumentu okviru kojeg je organizirano više od 250 događanja poput foruma, simpozija i seminara na kojima se, uz sudjelovanje eksperata, raspravlja o važnim temama svjetske poljoprivredne politike. Trećina zemalja sudionica je iz ove regije.

Na Berlinskom sajmu ove godine svoje proizvode predstavlja više od 1.600 izlagača iz približno 60 zemalja, očekuje se više od 420.000 posjetitelja, a zemlja partner je Nizozemska.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙