FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Šarić prešao u vodstvo

Autor: dlug
PLITVICE, 30. siječnja 2013. (Hina) - U 9. kolu šahovskog prvenstva Hrvatske Splićanin Ivan Šarić napravio je veliki korak prema svom drugom naslovu državnog prvaka.

Iako je protiv iznimno čvrstog Ognjena Jovanića vodio crne figure, Šarić je hrabrim nastupom u centru rano zahvatio inicijativu, a zatim lijepo pripremljenim napadom na kraljevu krilu izborio odlučujuću prednost.

Prava drama događala se u partiji Janković-Kožul u kojoj je Janković postigao nadmoćnu topovsku završnicu i stekao realne izglede da s Ivanom Šarićem nastavi ravnopravnu utrku za naslov prvaka. No, nije bio dovoljno koncentriran i brz i padom zastavice doživio je nezaslužen poraz. Partije Zelčić-Stević, Palac-Kuljašević i Ante Šarić-Martinović relativno brzo završene su podjelom boda, a u partiji Jovanović-Brkić događala su se prava čuda. Jovanović je izgradio potpuno dobivenu topovsku završnicu, ali je nizom pogrješaka dopustio Brkiću da spasi pola boda. Ta je partija trajala nevjerojatnih 139 poteza!

Rezultati 9. kola: Šarić A.-Martinović remi, Janković-Kožul 0:1, Palac-Kuljašević remi, Jovanović-Brkić remi, Jovanić-Šarić I. 0:1, Zelčić-Stević remi.

Poredak na ljestvici dva kola prije kraja: Šarić I. 5,5 bodova, Brkić, Šarić A., Kuljašević i Stević po 5, Janković, Jovanović i Jovanić po 4,5, Martinović i Palac po 4, Kožul i Zelčić po 3,5 boda.

(Hina) xvkov ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙