FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Prvi porazi Stevića i Brkića

Autor: rsal
PLITVICE, 25. siječnja 2013. (Hina) - U 5. kolu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Plitvicama zablistali su Alojzije Janković i Zdenko Kožul.

Janković je poslije originalne igre na briljantan način nanio prvi poraz vodećem Hrvoju Steviću, a Zdenko Kožul je odličnom pripremom iznenadio Antu Brkića i nakon žrtve pješaka izgradio sjajnu napadačku poziciju, koju je energičnom igrom pretvorio u svoju prvu pobjedu. Mladen Palac i Robert Zelčić prijateljski su remizirali, a Ante i Ivan Šarić podijelili su bod poslije zanimljive teorijske diskusije. Ognjen Jovanić je sigurnom igrom održao ravnotežu protiv Zorana Jovanovića, a Davorin Kuljašević i Saša Martinović su remizirali tek nakon maratonske borbe u topovskoj završnici u kojoj se Martinović slabo branio, a Kuljašević propustio jednostavan dobitak.

Rezultati 5. kola:

Kuljašević-Martinović remi, Kožul-Brkić 1:0, Šarić A.-Šarić I. remi, Janković-Stević 1:0, Palac-Zelčić remi, Jovanović-Jovanić remi.

Poredak na ljestvici:

Stević, Palac, Janković, i A. Šarić po 3 boda, Jovanović, Jovanić, Brkić, Šarić I. i Kuljašević po 2,5, Martinović i Kožul po 2, Zelčić 1,5 bod.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙