FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Petorica u vodstvu

Autor: rsal
PLITVIČKA JEZERA, 26. siječnja 2013. (Hina) - U 6. kolu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske na Plitvicama odlučena je samo jedna partija, koju ćemo zapamtiti po nesvakidašnjem previdu prvog nositelja Zdenka Kožula.

U približno jednakoj poziciji protiv Davorina Kuljaševića upustio se u jednu sumnjivu rasteretnu kombinaciju u kojoj se nije htio pomiriti s gubitkom pješaka. Zalutao je skakačem u protivnički tabor, što je Kuljašević lako iskoristio i osvajanjem figure prisilio suparnika na predaju već u 26. potezu. Tom pobjedom Kuljašević se probio na diobu prvoga mjesta jer su sve ostale partije završene podjelom boda. Partija Stević-Palac bez prave je borbe brzo završena remijem, a Ante Šarić je u partiji s Antom Brkićem elegantno riješio sve probleme privremenom žrtvom figure i vječnim šahom. Na sličan način završena je i partija Martinović-Jovanić, dok Ivan Šarić u završnici nije uspio probiti „betonsku“ obranu Alojzija Jankovića. Najduže je trajala borba u partiji Zelčić-Jovanović u kojoj je osječki velemajstor uspješno obranio topovsku završnicu sa dva pješaka za lovca.

Rezultati 6. kola:

Martinović-Jovanić remi, Zelčić-Jovanović remi, Stević-Palac remi, I. Šarić-Janković remi, Brkić-Šarić A. remi, Kuljašević-Kožul 1:0.

Poredak na ljestvici:

Stević, Palac, Janković, A. Šarić i Kuljašević po 3,5 boda, Brkić, Jovanović, Jovanić i I. Šarić po 3, Martinović 2,5, Kožul i Zelčić po 2 boda.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙