FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Šestorica u vodstvu

Autor: rsal
PLITVICE, 27. siječnja 2013. (Hina) - Na vrlo izjednačenom Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske na Plitvicama u sedmom su kolu odlučene tri partije nakon čega se u vodstvu nalazi čak polovina sudionika.

Kolo je obilježio Splićanin Ivan Šarić, koji je briljantnom tehnikom u topovskoj završnici s raznobojnim lovcima nadigrao branitelja naslova prvaka Mladena Palca i nanio mu prvi poraz. Vrlo dobro igrao je i Riječanin Ognjen Jovanić, koji je originalno vođenom akcijom na daminu krilu doveo Roberta Zelčića u bezizlazan položaj i osvajanjem figure nanio suparniku četvrti poraz. Na začelju je „prikovan“ i prvi nositelj Zdenko Kožul, koji je nerezonski izbjegavao vječni šah i pružio priliku Saši Martinoviću da zabilježi prvu pobjedu. Partija Jovanović-Stević završena je salonskim remijem, a mnogo borbe nije bilo ni u partiji Janković i Brkić. U areni su najduže ostali Ante Šarić i Davorin Kuljašević, ali usprkos pješaku više u završnici Splićanin nije uspio osvojiti cijeli bod.

Rezultati 7. kola:

Kožul-Martinović 0:1, Šarić A.-Kuljašević remi, Janković-Brkić remi, Palac-Šarić I. 0:1, Jovanović-Stević remi, Jovanić-Zelčić 1:0.

Poredak na ljestvici:

I. Šarić, Janković, A. Šarić, Stević, Jovanić i Kuljašević po 4 boda, Brkić, Palac, Jovanović i Martinović po 3,5, Kožul i Zelčić po 2 boda.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙