FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPDIV traži žurno rješavanje problema Našičkog ribnjaka

Autor: ivuc
OSIJEK, 29. siječnja 2013. (Hina) - Sindikat poljoprivrede (PPDIV) upozorio je danas na potrebu žurnog rješavanja stanja u Našičkom ribnjaku, čiji su radnici, zbog sporosti državne administracije, zabrinuti za svoja radna mjesta, a ukoliko bude potrebno spremni su i na javni prosvjed.

Predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković u priopćenju za javnost navodi kako je sindikat uputio požurnicu Visokom upravnom sudu RH za rješavanjem spora oko vlasništva nad površinama ribnjaka, a dobili su odgovor kako se rješavanje toga predmeta provodi prema redoslijedu toga suda.

Ističe kako je Državno odvjetništvo dostavilo Agenciji za poljoprivredno zemljište suglasnost za raspisivanje javnoga natječaja za dodjelu koncesije, odnosno dugogodišnjeg zakupa površina ribnjaka, a Našički ribnjak je toj Agenciji dostavio cjelokupnu dokumentaciju potrebnu za raspisivanje natječaja pa se očekuje da će tvrtka, po dobivanju ugovora za koncesiju, moći legalno koristiti površine ribnjaka.

Orešković upozorava kako i dalje ostaje problem vlasništva nad površinama ribnjaka, koje pripadaju obitelji Pejačević, koji su izrazili spremnost dogovoriti se s predstavnicima tvrtke, ali to ne mogu zbog sporosti Visokog upravnog suda RH.

Dodaje kako su radnici i dalje u neizvjesnosti zbog toga što nadležne državne institucije godinama ne rješavaju ovaj problem te će, ukoliko to bude potrebno, konačno rješenje tražiti i javnim prosvjedom.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙