FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Odgođeno suđenje Bo Xilaiju

Autor: bcav
GUIYANG, 28. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Kineske vlasti opovrgle su vijesti da će dugo očekivano suđenje osramoćenom političaru Bo Xilaiju početi u ponedjeljak, uslijed kaotičnih scena iz sudnice prepune novinara u gradu Guiyang na jugozapadu zemlje.

Prošlotjedni izvještaj lista u Hong Kongu o početku suđenja naveo je desetke novinare na putovanje u uspavani grad Guiyang kako bi mogli pratiti suđenje čovjeku koji je nekoć smatran kandidatom za najuže stranačko i državno vodstvo.

Dužnosnici lokalnog suda održali su izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su opovrgnuli početak suđenja i zamolili novinare da napuste sud.

Gotovo godinu dana nakon političkog pada Boa zbog optužbi za korupciju, zloporabu ovlasti i prikrivanje ubojstva, vlada nije službeno objavila kada počinje suđenje, niti je objavila formalnu optužnicu.

Bivši ministar trgovine, 63-godišnji Bo bio je karizmatski lider grada Chongqinga, no nakon ubojstva koje je počinila njegova supruga Gu Kailai, isključen je iz partije i optužen za korupciju te prikrivanje zločina.

(Hina) xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙