FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj silovanja studentice prebačen na posebni brzi sud

Autor: mhaj
NEW DELHI , 17. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Indijski sudac u četvrtak je odredio da se suđenje petorici muškaraca za grupno silovanje i ubojstvo studentice u autobusu u New Delhiju prebaci na specijalni brzi sud u New Delhiju kako bi se proces protiv osuđenih ubrzao, prenijeli su mediji.

Prvo saslušanje petorice osumnjičenika, u dobi od 19 do 35 godina održano je 7. siječnja iza zatvorenih vrata, kada im je pročitana optužnica.

No s obzirom na to da je brutalno silovanje 23-godišnje studentice pokrenulo niz prosvjeda u New Delhiju, kao i nacionalnu raspravu o odnosu prema ženama u zemlji i nemoći zakona da ih zaštiti, vlada je odlučila poduzeti konkretne poteze, osnovavši pet brzih sudova koji će u New Delhiju po kratkom postupku rješavati zločine počinjene nad ženama.

Vlasti su se potrudile da što prije prebace ovaj slučaj u jedan od navedenih sudova, osnovanih kako bi se izbjegla kašnjenja, nestručnost i korupcija koji vladaju u velikom dijelu indijskoga pravosudnog sustava.

Suđenje petorici optuženika počinje u ponedjeljak na brzom sudu. Šesti osumnjičeni za zločin je maloljetnik i sudit će mu se odvojeno.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙