FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milano: Sud odbio zahtjev za odgodom suđenja Berlusconiju

Autor: mhaj
MILANO , 14. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Sud u Milanu odbio je zahtjev za odgodom suđenja bivšemu talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju do završetka parlamentarnih izbora u veljači, no dopustio je da ključni svjedok izbjegne svjedočenje pred sudom.

Trojica sudaca odbacila su argumente Berlusconijevih odvjetnika koji smatraju da njihov klijent neće imati vremena za sudjelovanje u sudskom procesu zbog obveza i priprema za održavanje parlamentarnih izbora u veljači. Odvjetnici smatraju da bi medijski odjek procesa mogao utjecati na kampanju.

Plesačica marokanskog podrijetla zvana Ruby stigla je u ponedjeljak na sud u Milanu svjedočiti u postupku protiv Berlusconija optuženog za seks s maloljetnicom. Danas 20-godišnja Rubi, pravim imenom Karima Al Mahroug bila je maloljetna kada je bivši premijer priređivao zabave za mlade djevojke u svojoj rezidenciji. Trebala je svjedočiti u prosincu, no nije se pojavila na sudu jer je bila na odmoru u Meksiku.

Slučaj Ruby nije jedini proces koji se vodi protiv bivšeg premijera no medijski je najatraktivniji jer je optužen za plaćanje seksualnih usluga maloljetnici, dok se drugi procesi vode po optužbama za korupciju.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙