FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 18. siječnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

WENGEN - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nalazi se na 21. mjestu nakon spusta super-kombinacije Svjetskog kupa u Wengenu. Kostelić uoči slaloma, koji je na rasporedu u 14 sati, ima 2.05 sekundi zaostatka za najboljim u spustu Talijanom Christofom Innerhoferom. Drugo mjesto drži Austrijanac Hannes Reichelt sa 11 stotinki sekunde zaostatka, dok je treći Norvežanin Kjetil Jansrud sa 43 stotinke sekunde minusa.

Kostelić je na slavnoj stazi Lauberhorn ostvario šest od svoje 24 pobjede u Svjetskom kupu, no spust je odvozio vrlo loše. Premda je na treninzima bilježio solidne rezultata, današnjim spustaškim nastupom sasvim sigurno neće biti zadovoljan. U posljednje tri sezone pobijedio je na sedam od 12 super-kombinacija i kombinacija, pri čemu posljednje dvije sezone u Wengenu.

MADRID - Budući trener njemačkog nogometnog velikana Bayerna Pepe Guardiola postat će najplaćeniji trener na svijetu s godišnjom plaćom od 17 milijuna eura, objavila je španjolska agencija EFE. Guardiola će iduće sezone u Bayernu zamijeniti Juppa Heynckesa, a njegova plaća bit će dva milijuna eura veća od do sada najbolje plaćenog trenera Josea Mourinha u Real Madridu. Treće mjesto na listi trenera s najvećim primanjima drži Talijan Carlo Ancelotti koji u francuskom PSG-u zarađuje 13.5 milijuna eura.

CHICAGO - Dugo najavljivani trenutak se napokon dogodio. Bivši američki biciklist Lance Armstrong javno je gostujući kod američke televizijske voditeljice Oprah Winfrey priznao dugogodišnje uzimanje dopinga. Armstrong je kod Oprah gostovao početkom tjedna i razgovarali su više od dva i pol sata. Prvi dio intervjua emitiran je sinoć, a drugi dio slijedi u subotu. Da je Armstrong u emisiji priznao dopingiranje nagađalo se danima, no sada je sve i službeno. Posrnuli biciklist kojem je oduzeto sedam pobjeda na najprestižnijoj utrci svijeta 'Tour de France', te olimpijska medalja iz Sydneyja, otvorio je dušu kazavši kako je sustavno uzimao nedozvoljene stimulanse te koristio transfuziju krvi. Priznao je kako se počeo dopingirati 90-tih godina prošlog stoljeća. Otkrio je i kako je bio kolovođa dopingiranja u američkoj momčadi US Postal, čudeći se biciklistima koji nisu željeli sudjelovati u njegovom 'projektu'. "Bio sam arogantan, mislio sam da mogu dobiti sve što poželim. Tada nisam mislio kako radim nešto loše. To nije bila prevara, već povećanje mogućnosti da pobijedim," kazao je Armstrong. Odgovarajući na pitanja u 'američkoj ispovjedaonici' kako neki nazivaju emisije Oprah Winfrey, Armstrong nije plakao, kao drugi slavni gosti, poput bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona. Priznao je uzimanje testosterona, hormona rasta i drugih sredstava, a moć i snagu povećavao je i transfuzijama krvi. Svjestan je kako je mnoge razočarao i kako će ga nakon ovog priznanja mnogi zamrziti. Oprah je iz njega pokušala izvući imena i drugih dopingiranih biciklista, no Armstrong nije želio 'cinkati'.

"Ne želim nikoga optuživati, nije mi ugodno govoriti o drugima," kazao je Armstrong.

CHICAGO - Javno priznanje o sustavnom dopingiranju posrnulu američku bicilističku zvijezdu Lancea Armstrong moglo bi stajati milijune dolara smatraju američki pravni stručnjaci. Procjenjuje se kako je Armstrong tijekom karijere zaradio oko 150 milijuna dolara, međutim nakon što je gostujući kod televizijske voditeljice Oprah Winfrey priznao dugogodišnje uzimanje dopinga očekuje ga niz sudski tužbi. Kompanija SCA Promotions već je najavila kako će ga tužiti ukoliko im ne vrati 19 milijuna dolara koliko su ga nagradili za njegove pobjede na Tour de Franceu. Tužbu spremaju i kompanija Tailwind Sports, te SCA. "Pouzdano znam kako je nekoliko odvjetnika diljem zemlje snimilo Armstrongovo gostovanje kod Oprah. Javnim priznanjem sasvim sigurno otežao je svoju poziciju," kazao je Geoffrey Rapp, profesor prava na sveučilištu Toledo.

NEW YORK - Trebala je to biti konačna potvrda da su Los Angeles Lakersi pronašli pobjedničku formu, međutim aktualni NBA prvak Miami Heat je u Staples Centru pobijedio Lakerse 99:90 i zadržao vodeću poziciju na Istoku. Lakerse je uništio LeBron James ubacivši 39 koševa što je njegov najbolji učinak ove sezone, uz sedam skokova i osam asistencija. Odličan je bio i Dwyane Wade koji je 31. rođendan proslavio ubacivši 27 koševa. Kod Lakersa najefikasniji je bio Kobe Bryant sa 22 koša, ali i svega 8-22 šutom iz igre. Metta World Peace je ubacio 16 koševa, dok je Dwight Howard dodao 13 koševa i 16 skokova. Zanimljivo, bila je to utakmica u kojoj su nastupila četiri startera (Bryant, Howard, James, Wade) skorašnje All-Stars utakmice. Za Kobea će ogled u Houstonu biti čak 15. All-Stars utakmica u 17 NBA sezona. Ovom pobjedom Heat je zadržao vodstvo na Istoku sa skorom 25-12, dok su Lakersi upisali sedmi poraz u posljednjih devet utakmica i sa 17 pobjeda i 21 porazom drže skromno 10. mjesto na Zapadu. Gostujuću pobjedu ostvarili su i košarkaši Milwaukee Bucksa koji su prvi put nakon 26 godina pobijedili u Phoenixu. U neizvjesnom susretu Bucksi su slavili 98:94. Posljednji put Bucksi su porazili Sunse 21. veljače 1987. u starom Veterans Memorial Coliseumu. Do 'povijesne pobjede' goste su predvodili Monta Ellis sa 24 i Larry Sanders sa 19 koševa. Mike Dunleavy i Brandon Jennings su dodali po 16 koševa. Kod domaćina, koji je upisao četvrti uzastopni poraz, prvi put nakon 2000. godine, najefikasniji su bili Shannon Brown sa 20 i Luis Scola sa 16 koševa.

New York Knicksi i Detroit Pistonsi su odigrali susret u londonskoj O2 Areni, a Knicksi su uvjerljivo slavili 102:87. Bila je to treća utakmica regularnog dijela sezone koja je odigrana u Londonu. Knickse su predvodili Carmelo Anthony sa 26 koševa, Amar'e Stoudemire sa 17, J.R. Smith sa 16, te Tyson Chandler sa 10 koševa i 14 skokova. Kod Pistonsa najbolji su bili Will Bynum sa 22 i Kyle Singler sa 15 koševa.

"Bilo se lijepo vratiti u London. Za ovaj grad me vežu lijepe uspomene, ipak sam u Londonu postao olimpijski pobjednik," kazao je Anthony koji je prije pet mjeseci u istoj dvorani u dresu reprezentacije SAD osvojio olimpijsko zlato.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙