FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladin povjerenik u S. Brodu najprije će donijeti odluku o privremenom financiranju

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 25. siječnja 2013. (Hina) - Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova u ovlasti slavonskobrodskoga Gradskog vijeća Mario Vučinić rekao je novinarima kako najprije mora na temelju gradonačelnikova prijedloga donijeti odluku o privremenom financiranju grada.

Vlada je jučer na zatvorenom djelu sjednice imenovala Marija Vučinića svojim povjerenikom za obavljanje poslova u ovlasti slavonskobrodskoga Gradskog vijeća i raspustila Gradsko vijeće.

Gradsko vijeće Slavonskoga Broda nije u roku donijelo proračun za ovu godinu, a odluku o privremenom financiranju koju je to vijeće donijelo Državna uprava proglasila je nezakonitom.

"Moram napraviti ono što gradonačelnik i Gradsko vijeće nisu učinili, a to je da na osnovu gradonačelnikova prijedloga donesem odluku o privremenom financiranju grada. Odluka znači da se u sljedećem razdoblju može trošiti najviše jedna četvrtina prošlogodišnjeg iznosa namijenjenog rashodima. Jednostavno rečeno, to je životarenje. Nažalost, u takvu smo situaciju dovedeni", rekao je Vučinić (SDP), koji bi dužnost trebao preuzeti početkom sljedećeg tjedna. Po njegovim riječima, ne očekuje probleme u suradnji s gradonačelnikom Mirkom Dusparom.

Istaknuo je da je grad u takvoj situaciji zato što nije bilo suradnje. "Imenovanje povjerenika za grad, županiju ili bilo koju lokalnu samoupravu znači da nismo bili sposobni sami riješiti osnovne zadatke i dužnosti koje se očekuju od gradonačelnika i Gradskog vijeća", rekao je Vučinić.

Gradonačelnik Mirko Duspara također je rekao kako očekuje dobru suradnju.

(Hina) xmvrk ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙