FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSKH nezadovoljan stanjem u "Zagrebačkim cestama"

Autor: aspa
ZAGREB, 24. siječnja 2013. (Hina) - Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) izrazio je danas svoje nezadovoljstvo "lošim stanjem u podružnici Zagrebačkog holdinga - Zagrebačke ceste" koje je imalo vrhunac nedavnim, kako tvrde, "nezakonitim i protupravnim otkazivanjem ugovora o radu sindikalnom povjereniku Dariju Rastovčanu" .

Tajnik SSKH Radovan Tadej na današnjoj konferenciji za novinare za ovo teško stanje u Zagrebačkim cestama optužio je voditelja podružnice Alena Gospočića koji, prema njegovim riječima provodi mobing, psuje i vrijeđa te omalovažava radnike i sindikat.

Najavio je sindikalnu borbu pa i sudski spor, kako bi se sindikalni povjerenik Rastovčan vratio na posao, rekavši da je on otpušten protivno zakonu i procedurama i temeljem "iskonstruirane situacije".

Naglasio je da je za ovakvo ponašanje čelnika Zagrebačkih cesta odgovoran Ivo Čović, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga koji ne sankcionira takvo ponašanje Alena Gospočića dodavši da se sutra namjerava sastati s njim kako bi se otpušteni sindikalni povjerenik hitno vratio na posao.

Tadej je istaknuo da nikako ne prijeti Gospočiću, kako su to prenijeli neki mediji, već da će tražiti sindikalnu zaštitu svojih povjerenika i članova sindikalnim i pravnim sredstvima.

Sindikalni povjerenik za Grad Zagreb Zdravko Ivandić upravu Zagrebačkog holdinga optužio je za tešku situaciju u Zagrebačkim cestama upitavši se kako takav čovjek kao Gospočić može voditi tako važnu podružnicu Holdinga. Istaknuo je da i u drugim podružnicama Holdinga ima problema ali da je najteža situacija u Zagrebačkim cestama.

Đurđica Kahlina, teritorijalna povjerenica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju najavila je, ako se otpušteni sindikalni povjerenik ne vrati na posao, da će Zagrebački holding prijaviti međunarodnim institucijama i sindikalnim asocijacijama.

Ocijenila je da je Rastovčan otpušten jer je medijima progovorio o situaciji u Zagrebačkim cestama i ponašanju Alena Gospočića i istaknula je da se u dugogodišnoj sindikalnoj praksi nikad nije susrela s takvim ponašanjem nekoga tko upravlja javnim poduzećem.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙