FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maras u Drnišu: poticaji za male i srednje poduzetnike

Autor: avuk
DRNIŠ, 25. siječnja 2013. (Hina) - Program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls za 2013. godinu 'težak' je 730 milijuna kuna, a uz 500 milijuna kuna potpora iz drugih ministarstava ukupne potpore za malo i srednje poduzetništvo za ovu godinu iznose više od 1,2 milijarde kuna, istaknuo je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je danas u Drnišu posjetio tvrtku Drnišplast.

To je jedna od najstarijih i najuspješnijih drniških tvrtki, koja sa 40 -tak zaposlenih proizvodi polietilenske cijevi, a 90 posto proizvodnje izvozi.

Maras je naglasio kako treba dati podršku takvim tvrtkama, napominjući kako bi upravo mali i srednji poduzetnici trebali biti pokretač hrvatskog gospodarstva.

Hrvatska Vlada ima posebnu obvezu da u područjima posebne državne skrbi, posebno u Drnišu, stvori uvjete da upravo tu ljudi mogu naći svoj kruh i svoje radno mjesto, naglasio je.

"Nakon dugog vremena počeli smo uvoditi red u Hrvatsku, ulazak u Europsku uniju još će pomaknuti stvari u pozitivnom smjeru", kazao je ministar Maras dodajući kako je optimist i misli da će Hrvatska ovu godinu, nakon pet godina recesije, završiti u plusu.

Moramo stvarati uvjete kako Hrvatsku učiniti konkurentnijom i boljom za investicije, rekao je Maras napominjući i kako trebamo više voditi računa o tome što se proizvodi u Hrvatskoj i da što više tih proizvoda završi na tržištu u našoj zemlji. Malo je čudno da ovakve tvrtke imaju 90 posto izvoza, a da uvozimo cijevi iz inozemstva, upozorio je.

Drnišplast sa 40 -tak zaposlenih proizvođač je polietilenskih cijevi još od 1970. godine i pionir je u toj proizvodnji u ovom dijelu Europe. Iako se uspješno nose s konkurencijom, već godinama upozoravaju kako je plasman njihovih proizvoda najmanji u Šibensko-kninskoj županiji, iako su njihovi proizvodi jeftiniji od konkurencije, rekao je direktor poduzeća Josip Dičak koji je najavio mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.

(Hina) xavuk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙