FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slaba europska potražnja srušila njemački BDP u četvrtom tromjesečju

Autor: vmom
BERLIN, 11. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Njemačko gospodarstvo u četvrtom je tromjesečju 2012. zabilježilo pad aktivnosti jer je tamošnja industrija smanjila proizvodnju kako bi je uskladila sa slabijom potražnjom u Europi, objavilo je u petak njemačko ministarstvo gospodarstvo.

Najveće europsko gospodarstvo pritisnule su neizvjesnosti u europskom okruženju izazvane višegodišnjom dužničkom krizom u eurozoni, a negativne učinke izazvala je i fiskalna kriza u SAD-u, stoji među ostalim u pregledu stanja u njemačkom gospodarstvu u siječnju 2013., objavljenom na službenoj stranici ministarstva.

"Svi pokazatelji upućuju na to da je u četvrtom tromjesečju 2012. došlo do značajnog pada aktivnosti u njemačkom gospodarstvu ", kažu u tome ministarstvu.

Mjesečni pregled ministarstva gospodarstva ipak sadrži tračak nade da bi se u ovoj godini stanje u njemačkom gospodarstvu moglo poboljšati.

"Temeljna snaga njemačkog gospodarstva, kao i pozitivne naznake iz globalnog gospodarstva upućuju na ocjenu da će se gospodarstvo značajno oporaviti tijekom ove godine", smatraju u ministarstvu.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙