FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija upozorava Izraelce i Zapad protiv napada na Iran

Autor: mhaj
MOSKVA , 23. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je u srijedu Izrael i Zapad na opasnost vojnog udara na iranske nuklearne pogone te da bi Teheran trebao brže surađivati glede inspekcija njegovih nuklearnih pogona što ih provodi Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

"Pokušaji da se pripreme i realiziraju napadi na iranske nuklearne pogone i njegovu infrastrukturu vrlo su opasna zamisao. Nadamo se da takve ideje neće zaživjeti", rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu snažno je ukazao na moguću vojnu akciju kojom bi se Iranci spriječili u razvoju atomske bombe. U govoru održanom u srijedu, nakon pobjede na parlamentarnim izborima, Netanyahu je kazao kako će glavni izazov za novu izraelsku vladu biti - spriječiti Iran da razvije nuklearno oružje.

Aludirajući na pregovore kojima IAEA nastoji postići dogovor da inspektori dobiju pristup nuklearnim postrojenjima, dužnosnicima i dokumentima Lavrov je kazao: "Iranci su izjavili kako žele da se takav dokument u potpunosti poštuje. Vjerujemo da bi naši iranski kolege ovo mogli realizirati malo brže."

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙