FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens zabilježio manju dobit i narudžbe

Autor: mkuz
BERLIN, 23. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Njemački inženjerski div Siemens izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju svoje fiskalne godine zabilježio pad dobiti i narudžbi, ali je ipak potvrdio prognoze za cijelu godinu.

"U neizvjesnom gospodarskom okruženju solidno smo započeli našu fiskalnu 2013. godinu", ustvrdio je izvršni direktor Peter Loescher u priopćenju. Upozorio je ipak da im u ostatku godine stanje u svjetskom gospodarstvu neće baš biti od velike pomoći pri ostvarivanju ambicioznih ciljeva.

Tako je u razdoblju od listopada do prosinca, prvom tromjesečju fiskalne godine, kompanija zabilježila pad novih narudžbi za 3,0 posto, na 19,141 milijardi eura. Prihodi su pak porasli dva posto, na 18,128 milijardi eura, ali je neto dobit smanjena čak 12 posto, na 1,214 milijardi eura.

U Siemensu su ipak potvrdili prognozu na cijelu fiskalnu godinu. Tako očekuju umjeren rast narudžbi i prihoda, "prema razini fiskalne 2012.". Cjelogodišnja temeljna dobit trebala bi se kretati u rasponu od 4,5 do 5,0 milijardi eura, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙