FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: tek lagani pad i ponude i potražnje

Autor: zpop
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo lagani pad kako ukupno prijavljene potražnje tako i ponude.

Ukupno je prijavljena potražnja tako danas iznosila 118,89 milijuna kuna ili za oko 2,5 posto manje no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 218,89 milijuna kuna, ili za oko 3,5 posto manje no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 12,51 milijun kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa porasla sa 0,61 na 1,75 posto.

Također je plasirano i 5 milijuna kuna ročnih plasmana na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 0,7 posto te 1,38 milijuna kuna pozajmica na rok od 3 mjeseca uz kamatu od 1,5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 18,89 milijuna kuna, a pritom je 100 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvijeta kreditiranja te kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 0,61 na 1,45 posto.

„Ponuda kuna danas je na Tržišu novca Zagreb bila gotovo dvostruko veća od potražnje. Unatoč tome tek je dio potražnje podmiren zbog limita sudionika i zbog vrlo niske kamatne stope. Prosječna dnevna kamatna stopa iznosila je 1,45%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙