FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 30. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

PULA - Član Predsjedništva IDS-a i labinski gradonačelnik Tulio Demetlika izjavio je danas u Puli kako je sramotna i zabrinjavajuća činjenica da SDP, kao trenutačno najjača stranka na državnoj razini, nema svog kandidata za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, već će poduprijeti moguću kandidaturu Damira Kajina. "To je samo dokaz da je IDS u proteklih dvadeset godina stvorio toliko kvalitetnih kadrova da i druge stranke u njima vide moguće kandidate za župana", rekao je na konferenciji za novinare Demetlika. Komentirajući na traženje novinara sinoćnju odluku SDP-a da će poduprijeti Damira Kajina ako se on kandidira za župana Istarske županije, IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego kazao je kako "tzv. demokracija unutar SDP-a nije nikako dobra". Ustvrdio je kako "činjenica da povjerenica SDP-a u Istri praktički nagovara Kajina na izlazak iz IDS-a, predstavlja jednu apsurdnu situaciju". Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić ocijenio je kako je IDS ove godine proveo najdemokratskije moguće izbore po principu "jedan član, jedan glas", gdje se svaki kandidat IDS-a mogao kandidirati za funkciju istarskog župana.

CEROVLJE - Sedamnaestogodišnja djevojka iz okolice Pazina smrtno je stradala u teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 21,30 sati dogodila na cesti između Paza i Cerovlja, a teško je ozlijeđeno dvoje 18-godišnjaka, izvijestila je danas istarska policija, koja je očevid na mjestu nesreće provodila do jutros u 3 sata. Nesreća se dogodila kada je osobni automobil "fiat bravo" pulskih registracija, iz još neutvrđenih razloga, a najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, u zavoju sletio izvan kolnika. Automobil se otkotrljao niz zemljanu padinu te se zaustavio u obližnjem potoku prevrnut na krov. Smrtno stradala 17-godišnja djevojka je najvjerojatnije ispala iz auta u potok i preminula na mjestu nesreće, a obdukcijom će se utvrditi je li djevojka umrla od ozljeda ili utapanjem, navode iz Policijske uprave istarske. Teško ozlijeđeni 18-godišnji mladić i djevojka prevezeni su u riječki KBC na Sušaku.

VINKOVCI - U osobnom automobilu 54-godišnjeg državljanina Srbije, djelatnici hrvatske Carine na graničnom prijelazu Bajakovo pronašli su skriveno 25 komada kratkog vatrenog oružja s pripadajućim okvirima i streljivom, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska Policijska uprava. Skriveno oružje pronađeno je u petak navečer, 28. prosinca, pri nadzoru vozila i putnika na ulazu u Republiku Hrvatsku, navodi policija dodajući kako je nad srbijanskim državljaninom provedena kriminalistička istraga. Zbog kaznena djela nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te izbjegavanje carinskog nadzora, 54-godišnji državljanin Srbije jutros je predan pritvorskom nadzorniku.

DUBROVNIK - Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz Dubrovnika je u KBC Split noćas hitno prevezeno novorođenče iz Opće bolnice Dubrovnik, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Zahtjev za hitan medicinski prijevoz pacijenta novorođenčeta upućen je oko 23,30 sati. Prijevoz helikopterom HRZ-a s helidroma OB Dubrovnik u KBC Split realiziran je od 23,55 do 1,50 sati, navodi DUZS.

(Hina) xnkot ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙