FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uređena špilja Šipun

Autor: hspa
CAVTAT, 9. siječnja 2013. (Hina) - U sklopu tri milijuna kuna vrijednog projekta "Priroda za budućnost" uređena je špilja Šipun u Cavtatu.

Nositelj tog projekta iz programa Europske unije o prekograničnoj suradnji Hrvatske i Crne Gore bila je Regionalna razvojna agencija DUNEA, a projekt je ostvaren za dvije godine s partnerima Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije te Poduzećem za nacionalne parkove Crne Gore.

Svrha projekta "Priroda za budućnost" jest dodatno turistički vrednovati zaštićena prirodna područja i učiniti ih dostupnijima turistima te ih dodatno zaštititi, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji tim su projektom, osim špilje Šipuna u Cavtatu, obuhvaćena i Baćinska jezera u blizini Ploča, Majkovi u Dubrovačkom Primorju te Park prirode Lastovsko otočje.

Tijekom današnjeg obilaska špilje Šipuna, za koju se veže mit o borbi sv. Ilara sa zmajem Boazom, zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Frano Skokandić rekao je kako su u protekle tri i pol godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pokrenuti i realizirani mnogi projekti za koje je iz fondova Europske unije osigurano više od 50 milijuna kuna.

(Hina) ddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙