FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi predsjednik ACI-jeve uprave s gradonačelnikom Vlahušićem o proširenju marine u Dubrovniku

Autor: hspa
O projektima ACI-jeve marine u Dubrovniku te suradnji i potpori grada s tim u vezi danas su razgovarali dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i novi predsjednik ACI-jeve uprave Bruno Bonifačić.

DUBROVNIK, 10. siječnja 2013. (Hina) -

O projektima ACI-jeve marine u Dubrovniku te suradnji i potpori grada s tim u vezi danas su razgovarali dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i novi predsjednik ACI-jeve uprave Bruno Bonifačić.

Kako je istaknuto, grad Dubrovnik pomoći će ACI-jevoj marini oda dobije pozitivno mišljenje Ministarstva kulture u vezi s proširenjem i gradnjom novih vezova budući da je Konzervatorski odjel u Dubrovniku zabranio dogradnju zbog zaštićenog krajolika Rijeke Dubrovačke.

Za projekt dogradnje izdane su sve potrebne dozvole, rečeno je, ali je Kozervatorski odjel naknadno dostavio negativno mišljenje te se očekuje da će u realizaciji tog projekta pomoći i Agencija za konkurentnost i investicije s obzirom na to da su investicije u nautičkome turizmu prioritet Vlade RH.

Razgovarali su i o nastojanjima grada Dubrovnika da u Sustjepanu u Rijeci Dubrovačkoj konačno bude crpna stanica za megajahte, a time i hrvatsko konkurentno odredište za prihvat i pružanje potpune usluge za takva plovila, u čemu će veliku ulogu imati i novi vezovi u ACI-jevoj marini.

ACI-jeva marina u Komolcu ostvarila je 2012. godine 12 posto veći prihod i sedam posto veću dobit od rekordne 2011. godine te treću godinu zaredom posluje kao najbolja marina u sustavu ACI-ja.

Također, treću godinu zaredom proglašena je i najboljom hrvatskom marinom u kategoriji od 250 do 450 vezova.

Ove godine znatna financijska sredstva bit će uložena u proširenje bazena i "travel lifta", čime će se omogućiti podizanje plovila duljih od 25 metara uz najviše ekološke standarde kad je riječ o tehnološkim otpadnim vodama.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙