FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "Zagovaranje održive energetike i upravljanja prirodnim resursima"

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Udruga za zaštitu okoliša "Zelena akcija" predstavila je danas regionalni projekt "Zagovaranje održive energetike i upravljanja prirodnim resursima" financiran iz IPA programa EU-a kojem je cilj jačanje utjecaja nevladinog sektora na politike energetike i transporta i upravljanja prirodnim resursima.

"Cilj projekta je jačanje utjecaja nevladinog sektora na politike energetike i transporta i upravljanja prirodnim resursima u zemljama zapadnog Balkana i Turske te povezivanja s europskim mrežema i organizacijama na području zaštite okoliša", rekla je voditeljica Programa zaštite prirodnih resursa Zelene akcije i predsjednica Friends of the Earth International Jagoda Munić.

Dodala je da je projekt dobiven na međunarodnom natječaju na koji je prijavljeno više od 180 projekata te pokazuje da organizacije iz regije mogu konkurirati europskima.

Istaknula je kako se projektom želi ojačati suradnju u regiji jer zagađenje nema granica. "Ovo je jasan signal i veliko ne štetnim projektima koji su u suprotnosti sa postavkama održivog razvoja", dodala je.

Zelena akcija je voditelj projekta, ujedno njegov jedini nositelj iz Hrvatske. Projekt se provodi u suradnji s Friends of the Earth Europe, Friends of the Earth International, zakladom Heinrich Boell te četiri udruge iz BiH, Crne Gore i Srbije.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙