FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Humanitarne udruge za pomoć Siriji

Autor: dvla
MOSTAR, 9. siječnja 2013. (Hina) - Predstavnici više humanitarnih i nevladinih organizacija u BiH uključili su se u srijedu u akciju pomoći narodu Sirije pozivajući građane da se solidariziraju s velikim brojem izbjeglica ove bliskoistočne zemlje u kojoj traje krvavi građanski rat.

"Mi u BiH najbolje znamo što znači biti izbjeglica. Imali smo ih više od milijun. Teška je ekonomska situacija, ali pozivam radničku klasu i sve koji mogu da se priključe ovoj akciji", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

Ovu je akciju pokrenula Turska a naziv joj je "Jedan kruh i jedan pokrivač za Siriju". "Znam da će ova akcija biti uspješna, jer BiH je i do sada pomagala Palestini, Haitiju, Japanu i drugim ugroženim zemljama", rekao je predsjednik Crvenog križa Federacije BiH Branko Leko.

U akciji sudjeluje i humanitarna organizacija Merhamet, čiji je predsjednik Hajrudin Šahić nedavno bio u posjetu kampovima u Turskoj u kojima se nalaze izbjeglice iz Sirije. Rekao je da je oko 700.000 sirijskih izbjeglica u Turskoj u puno boljoj poziciji nego što su to bili prognanici u BiH, no da su ga pojedini prizori podsjetili na rat u BiH između 1991. i 1995. godine.

(Hina) xzkre ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙