FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski desantni brod isplovio prema Siriji

Autor: sbak
MOSKVA, 30. prosinca 2012. (AFP/Hina) - Rusija je uputila jedan svoj ratni brod iz Crnog mora prema Siriji gdje će se pridružiti drugim ruskim brodovima u očekivanju moguće evakuacije ruskih državljana iz Sirije, objavile su u nedjelju ruske novinske agencije pozivajući se na visoke vojne izvore.

Desantni brod Novočerkask, na kojem je ukrcana jedna postrojba pomorskog pješaštva, isplovio je prema sirijskoj luci Tartusu oko 220 kilometara sjeveroistočno od Damaska i tamo se očekuje u prvoj polovici siječnja, rekli su vojni izvori.

Prema Siriji su ranije isplovili desantni brodovi Azov i Nikolaj Filjčekov. Ruski mediji ranije su javili da bi brodovi trebali sudjelovati u pomorskoj vježbi uz obale Sirije,

U Tartusu postoji ruska baza prema sporazumu koji je Sirija 1971. godine sklopila s tadašnjim SSSR-om. U toj luci nalazi se vojarna, skladište, postrojenje za održavanje brodova a u njoj je smješteno i oko 50 ruskih marinaca, navode ruski mediji.

Tijekom 21 mjeseca sukoba u Siriji je u sukobima oporbe i vlasti predsjednika Bašara el-Asada poginulo više od 44.000 ljudi.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙