FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: optužnica za osam Bošnjaka zbog ratnih zločina

Autor: zkre
MOSTAR, 1. siječnja 2013. (Hina) - Tužitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv osam bivših bošnjačkih pripadnika policijskih snaga na području Kladnja na sjeveru BiH zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima tijekom rata u Bosni i Hercegovini, izvijestili su u utorak mediji u BiH.

Optuženi se terete da su u razdoblju od svibnja 1992. pa do druge polovice srpnja 1993. sudjelovali u nezakonitom zatvaranju civilnog stanovništva srpske nacionalnosti, nečovječnom postupanju prema civilima, premlaćivanju i nanošenju teških tjelesnih ozljeda.

Po navodima iz državnog Tužiteljstva BiH, bivši bošnjački policajci pripadnici Teritorijalne obrane optuženi su zbog oduzimanja prava na pravično suđenje, uskraćivanja liječničke pomoći bolesnima i drugim nečovječnim djelima i različitim oblicima zlostavljanja civilnog stanovništva u mjestu Stupari u općini Kladanj.

Uz optužbe za pojedinačne ratne ratne zločine, dvojica optuženih Selman Busnov i Safet Mujčinović terete se i po zapovjednoj odgovornosti.

Optužnica je zajedno s dokaznim materijalom, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Hina) xzkre ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙