FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka toplana: AZOP nam je dao za pravo

Autor: vhor
KARLOVAC, 7. siječnja 2013. (Hina) - Karlovačka Gradska toplana (GT) dobila je danas rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) da Gradska toplana d.o.o. nije povrijedila prava korisnika toplinske energije na zaštitu osobnih podataka, o čemu je večeras GT obavijestila i medije.

Priopćenjem koje potpisuje direktor GT-a Inoslav Latković precizira se da je rješenje suprotno tvrdnjama Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP), na navodni nezakonit način rada GT-a i nezakonito pribavljanje osobnih podataka kupaca nove toplane od one toplane koja je ljetos otišla u stečaj.

U obrazloženju rješenja AZOP-a između ostalog piše da su korisnici usluga Gradske toplane d.o.o. bili upoznati s obradom svojih osobnih podataka od GT-a “budući da je Odluka o prijenosu koncesije za distribuciju toplinske energije na društvo Gradska toplana d.o.o. javno objavljena u Glasniku Grada Karlovca (19. lipnja. 2012. , a osobni podaci korisnika obrađivani su na zakonit način i u točno određenu svrhu, odnosno u skladu s posebnim zakonima: Zakonom o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Zakonom o koncesiji, kao i Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca”.

U provedenom postupku utvrđeno je da je Gradsko vijeće Grada Karlovca sukladno Zakonu o koncesiji dana 14. lipnja 2012. donijelo Odluku o prijenosu Ugovora o koncesiji za distribuciju toplinske energije s Toplane u stečaju na društvo Gradska toplana, a HERA je 27. srpanj 2012. godine društvu Gradska toplana izdala dozvole za obavljane djelatnosti, između ostalog i dozvolu za distribuciju toplinske energije potrošačima.

Samim time bio je neizbježan prijenos osobnih podataka korisnika toplinske energije, odnosno suvlasnika poslovno stambenih zgrada na području Grada Karlovca koja se obavlja u svrhu korištenja toplinske energije i ispostave računa za isporučenu toplinsku energiju, piše u rješenju.

Direktor Inoslav Latković zaključuje da je rješenje AZOP-a potvrda da GT “postupa u potpunosti u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske”.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙