FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 7. siječnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO

Japanski znanstvenici objavili su u ponedjeljak da su prvi put uspjeli snimiti orijašku lignju ukupnu dužine oko osam metara. Srebrnastu mitsku životinju snimila je ekipa japanskog Državnog prirodoslovnog muzeja u srpnju 2012. u Tihom oceanu nedaleko od otoka Chichija na dubini od 900 m. Dužina tijela lignje, bez krakova, procijenjena je na tri metra, a ukupna joj je dužina oko osam metara, "pri čemu joj nedostaju dva najveća kraka", rekli su znanstvenici.

LOS ANGELES

Legendarni horor "Teksaški masakr motornom pilom" u svom je povratku na velika platna ovoga vikenda nadmašio konkurente i po procjenama zaradio 23 milijuna dolara na blagajnama kina u SAD-u i Kanadi. Novi "Teksaški masakr motornom pilom 3D" od petka do nedjelje je pretekao vestern Quentina Tarantina "Django Unchained" koji je zaradio 20 milijuna dolara i "Hobbita" koji završio na trećem mjestu sa zaradom od 17,5 milijuna dolara. Uoči vikenda prognozeri nisu smatrali da će 40 godina stara franšiza "Teksaške motorne pile" izazvati dovoljno interesa i naći se na vrhu najgledanijih filmova u blagdanskom razdoblju. "Teksaški masakr motornom pilom 3D" oživio je franšizu započetu 1974. filmom o serijskom ubojici nazvanom Leatherface a u najnovijem filmu serijala kratko se pojavljuju i glumci iz podjele prvog "teksaškog masakra".

MOSKVA

Francuski glumac Gerard Depardieu u nedjelju se zagrlio s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i preuzeo rusku putovnicu. Depardieu se rodne Francuske odrekao da izbjegne novi visoki porez za milijunaše. Putin je u četvrtak potpisao ukaz kojim daje rusko državljanstvo Depardieuu kojega je razljutila odluka francuskoga predsjednika Francoisa Hollandea da uvede porez po stopi od 75 posto. Putin i Depardieu prikazani su na ruskoj državnoj televiziji kako se rukuju i grle u crnomorskome odmaralištu Sočiju, a Kremlj je službeno objavio da je riječ o "privatnom posjetu glumca Rusiji".

ZAGREB

Američki glumac Josh Brolin uhićen je zbog pijanstva na javnom mjestu nešto prije ponoći 1. siječnja u kalifornijskom gradu Santa Monici, izvijestili su američki mediji. Brolin je pritvoren, a potom pušten nakon što je platio jamčevinu od 250 dolara. Izvori bliski Brolinu otkrivaju kako se zvijezda filma "Gangsterski odred" naprosto malko previše zabavljao s nekolicinom prijatelja.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙