FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 6. siječnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Film austrijskoga redatelja Michaela Hanekea "Ljubav", koji govori o ostarjelomu bračnomu paru suočenom s teškom bolešću, najbolji je film ove godine po ocjeni Američkoga društva filmskih kritičara, a zvijezda filma Emmanuelle Riva proglašena je najboljom glumicom, dok je Haneke ponio titulu najboljega redatelja. Skupina od šezdeset najuglednijih američkih filmskih kritičara najboljim je glumcem proglasila Daniela Day-Lewisa za ulogu u filmu "Lincoln", dok su najboljim sporednim glumcima proglašeni Matthew McConaughey ("Magic Mike") i Amy Adams ("Master").

LOS ANGELES - Julia Roberts glumit će liječnicu paraplegičarku koja je liječila bolesnike na samom početku epidemije AIDS-a, objavila je američka televizija HBO koja će snimiti adaptaciju drame Normalno srce. Kazališna verzija Normalnoga srca nagrađena je Tonyjem, a HBO je televizijsku adaptaciju priče o početku epidemije u New Yorku osamdesetih, prikazati 2014. Oscarovka Julia Roberts igrat će dr. Emmu Brookner koja liječi nekolicinu ranih pacijenata zaraženih virusom HIV-a. Mark Ruffalo igrat će Neda Weeksa, osobu koja je izravno svjedočila razornom utjecaju bolesti za njujoršku gay zajednicu. Film će režirati autor Gleeja Ryan Murphy, a dramu je za film adaptirao autor Larry Kramer, jedan od prvih zagovornika prevencije AIDS-a i skrbi za oboljele. Normalno srce u kazalištima se pojavilo 1985., a ponovno je postavljeno na Broadwayu 2011. i tada je dobilo Tonyja za najbolji "revival".

RIO DE JANEIRO - Zatvorski čuvari u Arapiraci u Brazilu zaustavili su i priveli mačku koja je ušla u zatvorski krug a na tijelo joj je ljepljivom vrpcom bila pričvršćena pila za željezo, svrdla, dijelovi mobitela i punjač. Mjesna policija, koja istražuje ovaj slučaj, kaže da su sva 263 zatvorenika u zatvoru osumnjičena za sudjelovanje u krijumčarenju. "Teško je doznati tko je odgovoran kad mačka ne govori", rekao je glasnogovornik zatvora. Nesretna životinja odvedena je veterinaru da joj odstrani ljepljivu traku s tijela.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙