FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 27. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Glumice Natalie Portman i Kristin Stewart najisplativije su holivudske zvijezde po zaradi koju donose svojim filmskim studijima, objavio je časopis Forbes. Oscarovka Portman prva je na popisu glumaca koji najviše zarade u odnosu na u njih uloženo: za svaki dolar koji joj plati, studio dobije 42,70 dolara. Oscara za najbolju žensku ulogu Portman je dobila u filmu 'Crni labud' proizvedenom za otprilike 13 milijuna dolara. Film je diljem svijeta zaradio 329 milijuna. "Procjenjujemo da za svaki dolar koji se isplati Natalie Portman, ona vraća 42,70 dolara. Usporedite to s Eddiem Murphyjem, američkom najpreplaćenijom zvijezdom: on na svaki primljeni dolar vraća 2,30", piše Forbes.com. Zvijezda 'Sumraka' Kristin Stewart sasvim joj je blizu, ona zarađuje 40,60 dolara po isplaćenom dolaru.

NEW YORK - Jedan manji list iz New Yorka navukao je na sebe gnjev čitatelja jer je objavio interaktivnu kartu s tisućama adresa ljudi koji imaju dozvolu za držanje oružja. Kartu, objavljenu u Journal Newsu zajedno s člankom pod naslovom "Vlasnik oružja, vaš susjed: Ono što ne znate o oružju u vašoj blizini" List se pozvao na zakon o slobodi informiranja i nabavio pa objavio imena i adrese osoba koje u okruzima Westchesteru i Rocklandu imaju dozvolu za držanje pištolja. Članak odluku da se ti podaci objave obrazlaže strahom stanovnika tih okruga nakon nedavnog masakra u školi u obližnjem Newtownu u Connecticutu. No čitatelji su odmah osudili taj potez. Upozorili su list da zbog interaktivne karte upravo oni koji imaju oružje mogu postati mete, ali i da će eventualni pljačkaši sada točno znati u kojoj kući oružja nema.

TEHERAN - Iranski parlament zabranio je letove zrakoplova u zemlji tijekom ezana, islamskog poziva na molitvu, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Mehr. "Po novoj odredbi zrakoplovima je zabranjeno letjeti tijekom ezana, posebice tijekom poziva na jutarnju molitvu", prenio je Mehr izjavu Alija Taherija, glasnogovornika parlamentarnog odbora za kulturu. Ravnatelj iranske agencije za zrakoplovstvo Hamid Reza Pahlevani je rekao da će zrakoplovima biti dopušteno uzletjeti 30 minuta nakon poziva na jutarnju mlitvu kako bi putnici imali vremena "obaviti svoje vjerske obveze", prenijela je iranska agencija ISNA. Taheri je također rekao da će se ozbiljna pozornost posvetiti poštivanju strogih islamskih pravila odijevanja žena koje rade u zračnim lukama ili za zrakoplovne kompanije.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙