FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 23. prosinca 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON

Princ William i trudna supruga Kate provest će Božić kod njezinih roditelje a ne s kraljicom kao prošle godine, rekao je glasnogovornik palače St. James. Oni će boraviti u rezidenciji Middletona u Buckleburyju, selu u grofoviji Berkshire, zapadno od Londona. Kasnije će otići u Sandringham u Norfolku u kraljičinu rezidenciju gdje kraljevska obitelj tradicionalno provodi novogodišnje blagdane, rekao je glasnogovornik. Prošle godine William i Kate su bili za Božić u Sandringhamu kada je princ Philip hitno hospitaliziran zbog operacije srca. Osim bračnog para Middleton, Carole i Michaela, i Kateina sestra Pippa i brat James slavit će Božić s Williamom i Kate.

PEKING

Kina će idućeg tjedna otvoriti najdužu liniju superbrze željeznice u svijetu, između Pekinga i grada Guangzhoua na jugu zemlje, objavili su u subotu kineski dužnosnici. Linija duga 2.298 kilometara, čiji su dijelovi već u prometu, bit će potpuno otvorena u srijedu i skratiti vrijeme putovanja na manje od deset sati uz brzinu vlaka od 186 kilometara na sat. Nova linija prilika je kineskom ministarstvu prometa, koje se nalazi pod udarom oštrih kritika zbog skandala i krivih poteza, da povrati dio izgubljenog ugleda. Nesreća brzog vlaka iz lipnja 2011. u kojoj je poginulo 40 osoba otvorila je pitanja o sigurnosti rastuće željezničke mreže u Kini i zaprijetila planovima za izvoz tehnologije brzih vlakova.

PARIZ

S 19 kalorija na 100 grama, limun je dragocjen adut mršavljenja i detoksikacije, a programi mršavljenja preporučuju limunadu ujutro i bez ograničenja cijelog dana, piše agencija France presse. Svježe iscijeđen limun s toplom vodom natašte je izvrsna navika za stanjivanje i detoksikaciju tijela. Visoki sadržaj vitamina C iz limuna učvršćuje organizam i omogućava izgaranje viška kalorija. Limun također čisti probavni sustav, njegove dijuretske osobine stimuliraju aktivnost bubrega i pomažu u eliminaciji toksina. Limun je prirodni utaživač gladi i stabilizira stopu šećera u krvi. Zahvaljujući pektinu, vlaknu koje bubri u kontaktu s vodom u želucu, limun šalje poruku sitosti i odgađa i smanjuje osjećaj gladi. Trebalo bi prije svakog obroka popiti jednu limunadu, a protiv kompulzivnog osjećaja gladi treba udahnuti esencijalno ulje limuna.

MADRID

Nakon još jedne teške, krizne godine Španjolci se nadaju olakšanju kada poznata božićna lutrija, najizdašnija na svijetu, isplati u subotu nagrade u vrijednosti 3,3 milijarde dolara. Gotovo svih 46 milijuna stanovnika bit će prikovani za male ekrane gledajući TV show u kojem će školska djeca izgovarati dobitne brojeve na izvlačenju maksimalnih nagrada od 529.840 dolara i puno više manjih iznosa. Glavni zgoditak naziva se "El Gordo" (debeli) , a njega će osvojiti stotine, ako ne i tisuće sretnih igrača. Za razliku od drugih lutrija, ova španjolska koja se igra već 200 godina dijeli više nagrada umjesto samo jednog jackpota, pa tisuće igrača dobiju neku nagradu za uplaćeni listić.

PARIZ

Kravate i alat za kućne popravke darovi su koje Francuzi najmanje žele za Božić, a sanjaju o putovanjima i uređajima visoke tehnologije. Po anketi koju je Ifop proveo za mrežnu stranicu Bons-de-reduction.com, 60 posto Francuza je reklo da je dosad za Božić dobilo barem jedan poklon koji im se uopće ne sviđa ili ga smatraju nepotrebnim. Općenito su najviše razočarane osobe do 35 godina (70 posto) i žene (66 posto). Tako je 2011. gotovo 20 posto Francuza dobilo barem jedan poklon koji im se nije svidio, ocijenila je mrežna stranica za kupnju/prodaju eBay. Za 44 posto ispitanika kravata je i dalje najnepoželjnija, a iza nje su čarape (34 posto).

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙