FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND-ov natječaj za najbolje novinarske radove u 2012.

Autor: sobr
ZAGREB, 3. siječnja 2013. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u prošloj godini, a rok prijave je 28. veljače.

HND će tradicionalno dodijeliti nagrade za životno djelo, novinara godine, najzapaženije novinarske radove u pisanome, radijskome, televizijskome, istraživačkome i po prvi put internetskom novinarstvu te nagrade za snimateljski prilog na televiziji i novinsku fotografiju.

Autore za nagrade HND-a mogu predlagati pojedinci, ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova te CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri i dokaz o objavljenoj fotografiji (presnimljeno tiskano izdanje ili elektronske objave).

Radovi i prijave šalju se na adresu HND-a, Perkovčeva 2, 10000 Zagreb, s naznakom za natječaj za 2012. godinu.

Novinarske nagrade sastoje se od priznanja i pripadajućeg novčanog iznosa.

Lani je nagradu za životno djelo dobio Ivo Horvat, a HTV-ov novinar Josip Šarić proglašen je novinarom godine zbog svojih izvještaja iz ratom pogođene Libije, reportaža iz "goruće" Grčke te dokumentarca iz Sjeverne Koreje. Ostali laureati bili su Goran Gerovac (tisak), Danka Derifaj (televizija), Renata Škudar (radio), Ilko Ćimić (istraživačko novinarstvo), Patrik Macek (novinska fotografija) i Jura Ožić Bebek (snimateljski prilog).

HND-ove nagrade tradicionalno se dodjeljuju na Svjetski dan slobode medija, 3. svibnja.

(Hina) pp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙