FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miletić: za bolnicu se čeka vladino kreditno jamstvo

Autor: dspo
PULA, 27. prosinca 2012.(Hina) - Pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je danas kako se u vezi s izgradnjom nove pulske Opće bolnice trenutačno čeka vladina odluka koja bi trebala izdati jamstvo za kredit koji je osiguran.

Miletić je podsjetio kako je 300 milijuna kuna osigurano na temelju javnog natječaja koji je provelo Upravno vijeće bolnice kada je kao najbolju ponudu prihvaćena ona Erste banke, a ostalih 300 milijuna kuna osigurano je putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak. No, dodao je, da bi se taj novac mogao povući, potrebno je vladino jamstvo, a tek nakon toga raspisao bi se međunarodni natječaj i izvođač radova.

"Očekujemo odluku vlade, koja je zadnja karika u lancu ovih predradnji", rekao je Miletić na blagdanskom druženju s novinarima.

Dodao je da bi se javni natječaj mogao raspisati u siječnju, a radovi bi mogli početi na ljeto. Inače, u tih 600 milijuna kuna za gradnju bolnice, rekao je Miletić, nije uključen novac za nabavu opreme koja bi se u skladu s dogovorom između Istarske županije i Ministarstva zdravstva trebala osigurati kroz strukturne fondove EU-a.

Na pitanje novinara za čime žali u 2012. godini, Miletić je odgovorio kako ga najviše žalosti stajalište Ministarstva kulture i mjerodavnoga konzervatorskog odjela prema mjestima bivših vojnih zona u Puli, zbog čega je, kako je rekao, "trenutačno stao projekt 'Brijuni Rivijera'".

Istaknuo je kako teško može prihvatiti stajalište da - zato što je Pula nekad bila ratna vojna luka Austro-Ugarske Monarhije - sva područja od Sjeverne luke do Hidrobaze trebaju biti proglašena kulturnim dobrom, što će u konačnici usporiti ili onemogućiti ulaganja. Ustvrdivši kako nitko ne želi umanjiti vrijednost te činjenice, Miletić je rekao kako bi država trebala omogućiti gradu da "stavi u funkciju resurse koji su sada zapušteni i kao takvi nemaju nikakvu vrijednost".

Miletić je zaključio kako se boji se da će "danak krize biti još veći ako se ti resursi ne iskoriste i ne stave u funkciju razvoja".

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙