FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 27. prosinca

Autor: mbuj
ZAGREB, 26. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 27. prosinca:

BRESTOVAC/KUSONJE/PAKRAC - Predsjednik Republike Ivo Josipović položit će na području Brestovca vijenac na spomen obilježje poginulim srpskim civilima (10 sati, raskrižje mjesta Jeminovac i Šnjegavić). Predsjednik Josipović zatim će u Kusonjama položiti vijenac na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima (11,20 sati, kapelica Male Gospe, Ulica bjelovarskih vitezova). Nakon toga predsjednik Republike sudjelovat će u Pakracu na javnoj tribini 'Aktualni položaj srpske zajednice na području zapadne Slavonije' (12,30 sati, Velika vijećnica, Trg bana Jelačića).

ZAGREB - Svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, na kojoj će biti uručena Državna nagrada za humanitarni rad za 2012. godinu, priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj. Priznanja će uručiti potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Nagrada se dodjeljuje kao Nagrada za životno djelo i Godišnja nagrada za humanitarni rad u 2012. godini. U ovoj godini dodijelit će se jedna Nagrada za životno djelo i dvije Godišnje nagrade (10 sati, Svečana dvorana Vlade RH, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, na kojoj će biti predstavljeni programi u području popularizacije znanosti za koje je Ministarstvo po prvi put raspisalo Javni poziv za financijsku potporu. Ministarstvo je osiguralo iznos od 545.611,89 kuna za financiranje 18 programa. Uz programe će biti predstavljeni i časopisi za popularizaciju znanosti (11 sati, prostorije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Predstavljanje Izbornog programa kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba Vladimira Ferdeljija i koalicije HSLS-HSS-Zelena lista (11 sati, Europski dom, dvorana Bruxelles, Jurišićeva 1).

ZAGREB – Predstavljanje programa sedam kandidata za ravnatelja/icu Hine u prostorijama Uprave Hine (16,30 sati, Marulićev trg 16, 1. kat). Zbog ograničenog prostora zainteresirani za praćenje predstavljanja kandidata trebaju se javiti na e-mail adresu: uprava@hina.hr

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙