FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: slabašno trgovanje

Autor: scvi
ZAGREB, 27. prosinca 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi tijekom jutra dionicama se trgovalo tek sporadično, a tako bi se moglo nastaviti sve do kraja godine.

Crobex indeks bio je oko 11,00 sati u plusu 0,15 posto, na 1.729 bodova, a Crobex10 0,18 posto, na 971 bodu.

Redovni promet iznosio je 1,52 milijuna kuna, što je otprilike na razini kao i u ponedjeljak u ovo doba.

„Na domaćem se tržištu tek sporadično trguje; sa čak 12 dionica iz sastava Crobexa do sada se uopće nije trgovalo. Danas, sutra i eventualno u ponedjeljak uglavnom će se 'šminkati' investicijski portfelji, tako da očekujem mirno trgovanje“, kaže Roman Rinkovec, nezavisni burzovni analitičar.

U najvećem fokusu investitora je dionica Kaštelanskih staklenika, kojom je do podneva ostvareno 324.000 kuna prometa. Cijena joj je skočila 5,72 posto, na 730,75 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 318.000 kuna i rastom cijene za 1,06 posto, na 200 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po skoku cijene za nešto više od tri posto ističe se dionica IPK Kandita, koja stoji 170 kuna.

S druge, pak, strane, po gubitku se izdvaja dionica Diokija, s padom cijene za 4,29 posto, na 11,16 kuna.

„Na inozemnim burzama također je trgovanje danas mirno, prometi su slabi, a u najvećem fokusu investitora je problem 'fiskalne litice'“, zaključuje Rinkovec.

Kako zasad nema nikakvog napretka u pregovorima između republikanaca i demokrata o smanjenju proračunskog deficita, trguje se oprezno. Trenutno su londonski Ftse i frankfurtski DAX u plusu 0,2 posto, a pariški CAC 0,7 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙