FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: oporavak Crobexa s najnižih razina od rujna

Autor: scvi
ZAGREB, 18. prosinca 2012. (Hina) - Dotaknuvši najniže razine od rujna, Crobex indeksi Zagrebačke burze danas su se ponešto oporavili, prekinuvši tako 8-dnevni negativni niz.

Oko podneva Crobex je bio na dobitku 0,40 posto, na 1.687 bodova, a Crobex10 0,4 posto, na 943 boda.

Redovni promet iznosio je do podneva 6,23 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Uz i nadalje relativno snažan promet, Crobexi su danas prekinuli 8-dnevni negativni niz, i ponešto se oporavili. Nakon jučerašnjeg oštrog pada pod utjecajem vijesti o snižavanju kreditnog rejtinga, čini se da se tržište stabilizira. Među likvidnijim izdanjima najveće dobitnice su dionice AD Plastika i Dalekovoda“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Najveći promet ostvaren je do sada dionicom AD Plastika, u visini od 1,39 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 1,63 posto, na 103,99 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 1,37 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,6 posto, na 198 kuna.

Među milijunaše uvrstila se još i dionica Dalekovoda, a cijena joj je skočila 2,31 posto, na 61,11 kuna.

Iz te građevinske kompanije danas je priopćeno da je predsjednik Nadzornog odbora Petak Đukan dao stavku.

Od poslovnih vijesti, analitičari Erste grupe danas su potvrdili svoju raniju preporuku 'akumulirati' za dionice Atlantic grupe, odredivši njezinu ciljanu cijenu za 620 kuna.

Dionica Atlantic grupe ojačala je 2,75 posto, na 530 kuna, uz promet od 66.000 kuna.

U međuvremenu, na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Končara Darinko Bago izjavio je da će koncern Končar ovu godinu završiti sa 2,9 milijardi kuna konsolidiranog ukupnog prihoda i dobiti nakon oporezivanja od 160,1 milijun kuna.

Končarevi prihodi realizirani ove godine za pet posto su viši od plana te četiri posto viši od prihoda ostvarenih u 2011. godini.

U idućoj godini, kazao je Bago, očekuje se dobit Končara nakon oporezivanja u iznosu od 152,2 milijuna kuna, dok se konsolidirani prihodi od prodaje očekuju na razini 11 posto višoj nego ove godine, odnosno u iznosu od 2,7 milijardi kuna.

Dionicom Končar EI-a zasad se nije trgovalo.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙