FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Prokurativama podijeljeno 5000 porcija bakalara

Autor: zjur
SPLIT, 24. prosinca 2012. (Hina) - U organizaciji grada i županije, danas je u Splitu na Prokurativama uz fritule podijeljeno 5000 porcija bakalara.

Bakalar se na Badnjak već osmu godinu zaredom dijeli pod nazivom "Splitu s ljubavlju". Suorganizator tog događaja je Savez kuhara mediteranakih i europskih regija, a podupiru ga mnogi sponzori, donatori i volonteri udruga "Mi" i "Lastavice", te Turističko-ugostiteljska škola.

Bakalar su sugrađanima među ostalim dijelili dogradonačelnik Jure Šundov i župan Ante Sanader, a na podjeli je bio i saborski zastupnik don Ivan Grubišić.

"Ovo što je u loncu miriše prekrasno, a ovo što vidimo preko puta su ljudi koji čekaju bakalar. Ono što mi je najteže jest da sam svjestan da ima puno onih koji danas na svojoj trpezi nemaju bakalar pa su zato tu. Iskreno se nadam i vjerujem da će iduća godina biti bolja od ove", rekao je Šundov.

Dodao je kako je grad ove godine umirovljenicima podijelio 6500 božićnica po 200 kuna, a nezaposleni ove godine neće dobiti iz gradskog proračuna ni lipe.

Osim bakalara, na otvorenome se istodobno pripremaju i fritule, a ove su se godine među 60 ekipa prijavile i ekipe poznatih. Riječ je o klapama "Šušur", te "Cambi" iz Kaštel Kambelovca, rock bandu "Libar", ekipi "Slobodne Dalmacije" i Splitsko-dalmatinske banke.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙