FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vićanova Nezavina lista prerasla u Dubrovački demokratski sabor

Autor: hspa
DUBROVNIK, 20. prosinca 2012. (Hina) - U Dubrovniku je danas predstavljen Dubrovački demokratski sabor, nova stranka koja je nastala iz Nezavisne liste Pere Vićana, koja je tako prerasla u političku stranku.

Kako je istaknuo Pero Vićan na konferenciji za novinare, nova stranka na idućim će lokalnim izborima izaći sa svojim kandidatima za grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i u nekim općinama u kojima će osnovati ogranke, kao što Konavle i Dubrovačko primorje.

Svoje kandidate predstavit će nakon Dana grada Dubrovnika i blagdana Sv. Vlaha.

Presudu koja je na Županijskome sudu u Splitu izrečena njemu i dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću nije želio komentirati budući da je, kako je rekao, riječ o nepravomoćnoj presudi. Rekao je samo da je nakon izricanja presude dobio potporu simpatizera i članova buduće stranke.

U vezi s nedavnim događajima i izborom ravnatelja kulturnih institucija u Dubrovniku, osobito Umjetničke galerije u kojoj je umjesto Antuna Maračića za novu ravnateljicuu izabrana Vesna Delić-Gozze, Pero Vićan rekao je kako nije istina da je Maračić smijenjen, nego nakon 12 godina nije izabran. Dodao je da bi se trebalo istražiti koliko je novca Antun Maračić uložio u uređenje stana u Umjetničkoj galeriji iako nikad nije bio prijavljen u Dubrovniku, gdje ni porez nije plaćao.

Među novim članovima Dubrovačkoga demokratskog sabora predstavljeni su i kompozitor Đelo Jusić te kipar Ivo Biočina.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙