FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar zadovoljan odustajanjem od referenduma

Autor: lfia
LJUBLJANA, 21. prosinca 2012.(Hina) - Slovenski ministar financija Janez Šušteršič izrazio je u petak zadovoljstvo odlukom sindikata javnog sektora, koji su objavili da odustaju od održavanje referenduma o zakonu o izvršavanju državnog proračuna za iduće dvije godine.

Šušteršič je na konferenciji za novinare rekao da će takva odluka omogućiti normalno funkcioniranje države u idućoj godini, ali i redovnu isplatu plaća 160.000 zaposlenih u javnom sektoru početkom siječnja, što bi inače bilo upitno jer bi se proračunski korisnici morali financirati po mjesečnom izvršenju u ovoj godini.

Sindikati su svojom novom odlukom povukli više od 13.000 potpisa za referendumsko izjašnjavanje o proračunu koji iduće godine predviđa sredstva za plaće javnih službenika u pet posto manjem iznosu nego ove godine, kad su im plaće zbog stabilizacije javnih financija već bile smanjene.

Za obvezno raspisivanje referenduma inače su morali prikupiti još 27.000 potpisa u iduća četiri tjedna, iako se računa da bi takav referendum ionako zabranio ustavni sud koji je ovog tjedna kao neustavne proglasio i najavljene referendume na kojima su protivnici vlade namjeravali poništiti zakon o sanaciji javnih financija i zakon o holdingu državne imovine.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙